AVR behaalt ISO 50001 certificaat!

AVR heeft het certificaat ISO 50001 ontvangen. Dit is een mooie toevoeging aan onze andere ISO-normen (ISO 14001 voor milieu, ISO 9001 voor kwaliteit en ISO 45001 voor veiligheid). Maar belangrijker dan het certificaat zelf is dat het toepassen van ISO 50001 ons helpt bij het bereiken van twee strategische doelen: ten eerste onze operationele excellentie verbeteren en ten tweede onze energie- en grondstoffenefficiëntie maximaliseren.

Terug

We gaan als AVR onze energiehuishouding beter monitoren, verbeteren en onderhouden middels de ISO 50001. AVR onderwerpt het energiemanagement vrijwillig aan deze ISO-norm en beoordeelt en evalueert op basis daarvan de voortgang. (Lees ook: Meer grip op ons doel dankzij ISO 50001)

Hoewel efficiënt omgaan met energie een taak voor iedereen binnen AVR is, is energiemanagement een doorlopend proces met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Zo is de rol van ISO 50001 coördinator belegd bij de procestechnoloog Plant Performance (Augustine Lisimba), waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de portfoliomanager energie van Energy & Residues (Theo Zorgdrager).

Audit

Met al onze ideeën, initiatieven en projecten verwachten we tot 2030 dat onze energie-efficiëntie (uitgedrukt aan de hand van de zogenaamde R50.001 formule) met 20% verbetert. Voor elke verwachting (KPI) en meting moeten we een sluitende onderbouwing kunnen tonen, waaraan berekeningen en verschillende referentiewaarden ten grondslag liggen. Dit betekent dat de implementatie van ISO 50001 veel inventarisaties heeft gevergd. Om het kwaliteitscertificaat te behalen en te behouden worden we regelmatig door een onafhankelijke partij ge-audit of het energiemanagementsysteem op de juiste wijze is geïmplementeerd en wordt nageleefd.

In december 2021 vonden de eerste audit sessies plaats in Rozenburg, Duiven en de overslagstations. Tijdens deze audit waren er enkele bevindingen die door AVR opgevolgd moesten worden om certificatie te finaliseren. De herhalingsaudit heeft op 28 maart plaatsgevonden en de bevindingen waren volgens de auditor op de juiste wijze opgevolgd en geïmplementeerd. We zijn trots dat we nu ISO 50001 gecertificeerd zijn.

Meer berichten:

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.