Aanbesteding Den Haag door AVR gewonnen

Begin dit jaar heeft de gemeente Den Haag de aanbesteding op de markt gebracht voor het overslaan, transporteren en verwerken van restafval voor de komende jaren. De afgelopen jaren heeft de gemeente hiervoor een contract gehad met AVR. Deze zomer is bekend geworden dat AVR de aanbesteding heeft gewonnen en dat de gemeente Den Haag ook in de komende jaren een klant blijft. De contracten zijn getekend dus we kunnen aan de slag.

Terug

Nieuw contract

Het huidig contract van de Gemeente Den Haag loopt af op 29 februari 2020. Het nieuwe contract start aansluitend op 1 maart 2020 en heeft een looptijd van vier jaar met twee verlengingsjaren. Totaal gaat het om 153.000 ton restafval per jaar. De gemeente zamelt het afval in en stort het op het overslagstation Binckhorst. Het afval wordt vervolgens geperst in containers en via schepen van AVR naar Rozenburg gevaren. Het grootste deel wordt eerst gescheiden in onze nieuwe scheidingsinstallatie en vervolgens omgezet naar energie. Het overslaan van GFT behoort ook tot de opdracht van het overslagstation, echter dit afval wordt elders vergist en gecomposteerd.

AVR heeft een goede oplossing voor het restafval

AVR verwerkt het huishoudelijk restafval van verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In onze 10 afvallijnen in Rozenburg en Duiven verwerken we maar liefst 1,3 miljoen ton huishoudelijk restafval per jaar. We maken daar energie van en we halen de laatste grondstoffen zoals metalen en mineralen nog uit het restafval. Zo spelen we binnen Europa een belangrijke rol om sneller een circulaire economie voor elkaar te krijgen.

Meer berichten:

Nieuwe doorbraak plasticrecycling in de Botlek

Vrijdag 22 april heeft wethouder duurzaamheid Arno Bonte van Gemeente Rotterdam de nieuwe innovatieve demo-recyclinginstallatie van OBBOTEC bij Plant One in de Rotterdamse Botlek geopend. De nieuwe installatie is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Rotterdams Energie Transitie Budget en EU-REACT subsidie, evenals de betrokkenheid van diverse partners.

AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Minder verslakking door inzet infraroodcamera’s

Zoals je in het artikel over het overschot aan gerecycled plastic kunt lezen, zit er momenteel veel meer plastic in bedrijfsrestafval. De hogere calorische waarde van plastic heeft gevolgen voor de temperatuur binnen onze installatie. De ovens zijn heel precies afgesteld op afval dat gelijkmatig brandt. Heb je ineens een batch met veel plastic, dan wordt de oven veel te heet. Oftewel: de thermische waarde verschilt dan te veel per keer. Daardoor is het verslakkingsprobleem in onze ovens toegenomen. Maar bij AVR blijven we nooit hangen in het signaleren van een probleem, we zoeken altijd gelijk naar oplossingen!

AVR energie-hofleverancier van buurbedrijf 4PET

Sinds 2017 mogen wij recyclingbedrijf 4PET in Duiven voorzien van door ons opgewekte elektriciteit. Daar komt binnenkort warmte bij in de vorm van stoom. Daarvoor moeten eerst nog wat werkzaamheden worden verricht, maar vanaf 2021 gaan we stoom afblazen bij de buren zodat zij er warmpjes bijzitten. Fijn dat de samenwerking zo verder kan worden uitgebreid!