AVR bereikt mijlpaal in energielevering

Januari was koud en de verwarming werd op veel plekken een graadje warmer gezet. Voor AVR, één van de grootste duurzame stadswarmteproducenten van Nederland, betekende dit een goede maand voor wat betreft de levering van energie: in één maand is er bijna 900.000 GJ aan warmte en stoom geleverd aan warmtenetten in Rotterdam en de regio Arnhem. Dit is gelijk aan het jaarverbruik van ruim 22.000 huishoudens! Terug

AVR heeft fabrieken in Duiven en Rozenburg, op beide locaties zijn records gebroken op het gebied van stadswarmte. Zo is in Duiven meer dan 100 MWt en in Rozenburg meer dan 268 MWt warmte geleverd. Wat mensen en bedrijven weggooien omdat ze het niet meer nuttig vinden, zet AVR om in iets wat voor hen wel waarde heeft. De Energy Desk, die de beschikbare energie stuurt, speelt adaptief in op de wisselende vraag naar stoom, electriciteit of warmte van de stad en de industrie. Zo maakt AVR in de zomer meer electriciteit en in de winter wordt het afval omgezet naar warmte voor huishoudens.

Meer berichten:

AVR energie-hofleverancier van buurbedrijf 4PET

Sinds 2017 mogen wij recyclingbedrijf 4PET in Duiven voorzien van door ons opgewekte elektriciteit. Daar komt binnenkort warmte bij in de vorm van stoom. Daarvoor moeten eerst nog wat werkzaamheden worden verricht, maar vanaf 2021 gaan we stoom afblazen bij de buren zodat zij er warmpjes bijzitten. Fijn dat de samenwerking zo verder kan worden uitgebreid!

Nieuwe stoomturbine voor meer energie

AVR Rozenburg krijgt in 2020-2021 een nieuwe stoomturbine,‘Turbine F’. Een flinke stap vooruit, niet alleen in vermogen maar ook in het verkleinen van onze CO2-voetafdruk. Door de nieuwe turbine kunnen we meer energie halen uit restafval en gaat nog minder energie in rook op.

Buurbedrijven AVR en Tronox zien kansen in lokale waterstofproductie

Hoe mooi is het wanneer Rotterdamse buurbedrijven hun krachten bundelen om hun productie én die van hun omgeving te verduurzamen? AVR en Tronox zijn die weg ingeslagen binnen het samenwerkingsverband e-THOR. Deze samenwerking tussen Deltalinqs, SmartPort, AVR en Tronox heeft recent aangetoond dat AVR en Tronox een kansrijk project kunnen starten met een elektrolyser voor de productie van groene waterstof, zuurstof, methanol en andere chemische producten. En dat allemaal met behulp van bestaande (rest)stromen. Het onderzoek hiernaar werd uitgevoerd door TNO met steun van de Topsector Energiestudies Industrie.

Gemiddeld 60 procent CO₂-reductie door stadswarmte in 2019

Stadswarmte wordt duurzamer. Dankzij stadswarmte zijn we steeds minder afhankelijk van aardgas. Samen met onze partner Vattenfall Warmte brengen we fossielvrij leven weer een stap dichterbij. Afvalenergiebedrijf AVR draagt als belangrijkste bron bij aan een warmtevoorziening die voor de gebruikers zowel makkelijk als milieuvriendelijk is.