Samen de afvalberg verkleinen!

Gemeenten nemen maatregelen om de hoeveelheid afval te verminderen en laten inwoners betalen voor elke vuilniszak die ze inleveren. Dit noemen ze diftar: gedifferentieerd tarief. Het idee is simpel: mensen bewuster laten omgaan met afval(scheiding)!

Terug

Helaas blijkt betalen per vuilniszak in grote steden vaak niet succesvol en wordt afval regelmatig naast de ondergrondse containers achtergelaten.

Daarom kiezen steeds meer grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Leiden, voor nascheiding van pmd-afval met behulp van machines. Dit betekent dat plastics, metalen en drankverpakkingen achteraf worden gescheiden en gerecycled.

Bron interview: AD Nieuws
Fotografie: ANP/Hans van Rhoon – Marcel van den Bergh – Arie Kievit
Illustratie: van Rossum Design

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.