Samen de afvalberg verkleinen!

Gemeenten nemen maatregelen om de hoeveelheid afval te verminderen en laten inwoners betalen voor elke vuilniszak die ze inleveren. Dit noemen ze diftar: gedifferentieerd tarief. Het idee is simpel: mensen bewuster laten omgaan met afval(scheiding)!

Terug

Helaas blijkt betalen per vuilniszak in grote steden vaak niet succesvol en wordt afval regelmatig naast de ondergrondse containers achtergelaten.

Daarom kiezen steeds meer grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Leiden, voor nascheiding van pmd-afval met behulp van machines. Dit betekent dat plastics, metalen en drankverpakkingen achteraf worden gescheiden en gerecycled.

Bron interview: AD Nieuws
Fotografie: ANP/Hans van Rhoon – Marcel van den Bergh – Arie Kievit
Illustratie: van Rossum Design

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”