Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Terug

Elk jaar brengen we met trots ons jaarbericht uit, vol met mooie en bijzondere verhalen. In dit jaarbericht Veerkracht kijken we terug op een bewogen periode, gekenmerkt door uitdagingen en successen. Het afketsen van de overname van AEB, de enorme toename van lachgascilinders in het restafval, en de ingrijpende brand in Rozenburg hebben ons op de proef gesteld, met grote gevolgen voor zowel ons bedrijf als onze klanten.

Het jaarbericht belicht ook veel positieve ontwikkelingen: Duiven en de overslagstations presteerden goed en we hebben allemaal ervaren hoe sterk de onderlinge samenwerking en verbinding is bij het oplossen van problemen. Ook lees je over ons nieuwe leiderschapsprogramma en voortdurende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven die onze inzet tonen voor groei en verbetering. Zo helpt de positieve uitspraak voor het Porthos-project in de Rotterdamse haven ook onze CO2-afvangactiviteiten dichterbij te brengen. Afgelopen jaar vierden we ook belangrijke mijlpalen: Rozenburg bestond 50 jaar en we markeerden tien jaar partnerschap met onze aandeelhouder CKI.

Vooruitlopend op nieuwe EU-regels voor duurzaamheidsverslaggeving, hebben we het jaarbericht 2023 georganiseerd rondom de thema’s Environmental, Social, and Governance (ESG). Op deze manier laten we niet alleen op een gestructureerde manier zien wat we doen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar bieden we ook inzicht in hoe onze activiteiten en strategieën bijdragen aan een positieve impact op de planeet en de samenleving.

Heb je vragen?

Neem contact op met Lars Walder (Persvoorlichter)
Tel: +31 6 53432765
E-mail: lars@bureauwalder.nl

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.